Майсторски коучинг класове на ICF Bulgaria

Майсторските коучинг класовe на ICF Bulgaria са най-солидното отворено редовно коучинг събитие в България – видеоконферентни връзки с инфо сесии и коучинг демонстрации между българи и едни от най-изтъкнатите световни коучове и експерти в сферата на приложението на коучинга в организациите.

КАКВА Е ЦЕЛТА НА ИНИЦИАТИВАТА?

Целта на инициативата е да съберем “под един покрив” всички интересуващи се от ползите от професионалния коучинг в бизнес организациите, в държавния и други сектори и те да получат от първа ръка максимално обективни световни перспективи и начини за ефективно и професионално приложение на коучинга, за да постигат желаните резултати. И така да повишава осъзнатостта за ползите от професионалния коучинг.

По-дългосрочната цел на Майсторските коучинг класове е систематично да изграждат визията за приложението на коучинга в бизнеса и обществото. Според Петър Горялов, съосновател на ICF Bulgaria и лидер на инициативата: „Майсторските класове ни помагат да изградим „българския компас” – да вдигнем летвата за професионалния коучинг като добием перспективи от едни от най-добрите коучове в света и като почерпим от мъдростта на българските участници, за да започнем да оформяме нашата визия за развитието, приложението и приноса на коучинга във всички сфери на българското общество през следващите 10-20 години – в бизнеса, в образованието, здравепазването, държавното управление, семействата.”

Майсторски класове нямат прецедент по света, защото се организират специално за и по инициатива на ICF Bulgaria и поради факта, че такава богата палитра от световно ноухау, експерти и коучинг демонстрации с подобна плеяда от авторитети в коучинг индустрията не са провеждани в рамките на ICF никъде по света.

ПАРТНЬОРИ

Провеждането на Майсторските класове на ICF Bulgaria от 2012 г. се осъществява с любезното съдействие на HP, за което от ICF Bulgaria сърдечно благодарим!

 

КАК СЕ РОДИ ИНИЦИАТИВАТА?

ICF Bulgaria започна инициативата Майсторските коучинг класове през януари 2011 г. Идеята за тях се роди през 2010 г. по време на коучинг партньорството на Петър Горялов, съосновател и председател на сдружението, с неговия коуч Нийл Скотън в рамките на Коучинг програмата за лидери на ICF представителства, ръководена от ICF Global. Принципът, вграден в инициативата, е вдъхновен от процеса на създаване на сценариите на “Шел”, които са използвани от компанията, за да изградят визията и стратегията си за следващите 50 г. За целта “Шел” са канили визионери и изпълнителни директори на едни от водещите международни компании, за да споделят своите перспективи за развитието на техните индустрии, икономиките и света.
Допълнително, темите на Майсторските класове бяха конкретно обсъдени и родени от коучинг общността на ICF Bulgaria на специална среща на 2 декември 2010 г., фасилитирана от Веселка Цочева, директор “Членство”.

През 2012 г. Петър Горялов бе специално поканен от ICF Global като един от лекторите на Срещата на лидерите на ICF представителства по света, за да запознае с тази уникална по рода си инициатива пред колегите от всички над 140 ICF представителства.

От 2013 г. лидер на инициативата е Радка Карагьозова.

От 2011 г. ICF Bulgaria e провело 13 Майсторски коучинг класа с едни от водещите световни експерти в коучинг индустрията, които събраха под един покрив изпълнителни директори, ЧР и търговски мениджъри, консултанти и други специалисти, настоящи и бъдещи български коучове с водещи коучове и специалисти от 3 континента по следните теми:

 

„Що е то коучинг? Как да извлечем максимума от една коучинг демонстрация?“

с Нийл Скотън, РСС, бивш председател на британското представителство на ICF (2007-2008), (Великобритания)

 

„Конфликтите на работното място – как коучингът може да помогне по един различен начин
(лекция и демо на индивидуален коучинг)

с Eд Модел, РСС, президент на ICF Global за 2011 г. (САЩ)

 

Приложението и бъдещето на коучинга(Отговори на Вашите въпроси за коучинга и приложението му в организациите)

с Абуди Шаби, РСС, съосновател и бивш председател на британското представителство на ICF (1999-2003) (Великобритания)

 

Как да използваме коучинга, за да увеличим ангажираността в компанията?

с Карън Туиди, РСС, президент на ICF Global, 2009, (Австралия)

 

Коучинг тенденции и приоритети

с Лиз Хол, коуч, съсобственик на едно от най-авторитетните списания за коучинг в света Coaching at Work (Великобритания)

 

„Интеграция на коучинга в Би Би Си“

с Лиз Макан, професионален коуч, визионерът и създател на вътрешната коучинг програма и ръководител на дивизията “Коучинг за висши мениджъри, лидерство и мениджмънт” в британската обществена медия Би Би Си (Великобритания)

 

„Кои са критериите за избор на качествен сертификационен коучинг курс?“

с Джордж Роджърс, бивш ръководител на акредитационния процес за коучинг училища и асистент на изпълнителния директор на ICF Global, (САЩ)

 

„Коучингът по лидерство – приложения в здравеопазването, НАСА и отвъд…“

с Даян Бренън, MBA, МСС, президент на ICF Global, 2008, коуч на НАСА, (САЩ)

 

„Коучингът като стратегически инструмент в трансформацията на GlaxoSmithKline“

със Сали Бониуел, вицепрезидент за коучинга в GlaxoSmithKline, (Великобритания)

 

„Коучинг пътешествието на IBM“

със Стейси Горин, МВА, PСС, ръководител на мрежата от вътрешни коучове в IBM, (САЩ)

 

„Коучинг и лидерство за високи постижения и резултати“

с Ед Модел, РСС, президент на ICF Global за 2011 г. (САЩ)

 

„Взимане на решения в несигурни времена“

с проф. Дейвид Лейн, Директор по проучванията в Международния център за изследване на коучинга в Middlesex University (Великобритания)

 

„Коучинг за устойчиво представяне“

с Шон Броли, корпоративен коуч, фасилитатор, експерт по ментален фитнес, основател и управляващ директор на Броли Институт и първият в света сертифициран по метода на “Вътрешната игра” лично от Тим Галуей, (САЩ).

 

„Промени разговора, промени света“

с Питър Блок, консултант, съдружник в Designed Learning, автор на книгите Flawless Consulting, Stewardship, The Answer to How Is Yes, Community: The Structure of Belonging, и The Abundant Community в съавторство с Джон Макнайт, член на борда на Elementz, градски център на изкуствата, Общественото радио на Синсинати и LivePerson, доставчик на онлайн консултантски услуги(САЩ).

 

ПРОПУСНАЛИ СТЕ ДОСЕГАШНИТЕ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ?

Следете отворените събития на ICF Bulgaria на www.icfbulgaria.org.
Присъединете се към LinkedIn групата и Facebook групата на сдружението – търсете ни под името „ICF Bulgaria”.