Среща на ICF лидерите от EMEA (Europe, Middle East and Afrika)

В рамките на GLF 2016 се проведе поредната работна среща на лидерите от ЕМЕА – най-голямия географски регион на ICF. Присъстваха представители на близо 9000 члена в 79 държави (43 в Европа и 36 в Близкия Изток и Африка). В приложените по-долу материали могат да бъдат разгледани въпросите обсъдени по време на срещата.

В своето изказване председателят на УС на АЙ СИ ЕФ България Кирил Калев, подкрепен от президентите на организациите в Германия и Португалия изрази учудването си, че по време на завършилия, предният ден, Глобален форум на лидерите не е представено огромното събитие ICF ON TOUR 2015 и по този начин, с колегите от целия свят, не е споделена изключително полезна, за регионите, практика с широк обществен и медиен отзвук. В рамките на това събитие се проведе и Първата национална коучинг конференция в България, паралелно с подобни събития в 31 държави от региона!

Съгласно програмата бе проведено гласуване за домакинството на есенната среща на лидериете от ЕМЕА. Бяха представени кандидатурите на България, Полша, Португалия и Кения. Първите две държави, сочени за фаворити, загубиха вота на лидерите – следващата им среща ще се състои в Лисабон, Португалия на 14 и 15 октомври 2016г.

Повече материали за ЕМЕА 2016 в Шарлот  ТУК и ТУК