Международна седмица на коучинга в България 16-22 май 2016г.

Picture1Picture1аааа

Повишаваме видимостта, разбирането и въздействието на коучинга!

Сдружение с нестопанска цел „АЙ СИ ЕФ България“ – организацията на професионалния коучинг- организира и проведе изключително интересна , насочена изцяло към практиката на коучинга, програма на тема:

Организационно и личностно развитие.

За трета поредна година в периода 16-22 май 2016 г., Сдружението организира в България, провеждащата се и в целия свят по това време, Международна седмица на коучинга. Целта е широкото запознаване и популяризиране на коучинга като партньорство и подход за развитие на ръководители, разкриване на личен и екипен потенциал за постигане на цели, придобиване на нови знания и умения, управление на промяната, мотивация за високи резултати в работата и удовлетворяващ личен живот.
Тази година началото на Международната седмица на коучинга стартира в град Варна с пресконференция в радио Варна. Вижте интервюто с д-р Кирил Калев – председател на Ай Си Еф България.
http://bnr.bg/varna/post/100692628/mejdunarodna-sedmica-na-kouchinga-zapochva-ot-dnes-i-v-balgaria#st_refDomain=www.facebook.com&st_refQuery=/
Началото бе поставено в 16.00 ч. в х-л Черно море с официална презентация на АЙ СИ ЕФ България на тема „Коучинг за организационно и личностно развитие”. От 17.00 часа се проведоха сесии “Опитай коучинг”с всеки от желаещите да разгърне своя потенциал с помощта на сертифицирани и акредитирани коучове от АЙ СИ ЕФ България.
Партньори на АЙ СИ ЕФ България в събитието бяха РАПИВ – Регионална агенция за предприемачество и иновации Варна представлявана от г-н Яни Янев – председател на УС
Ето и един от коментарите на присъстващите:
„Радвам се, че имах възможността да бъда част от вашето събитие. Запознах се с един нов, непознат до този момент за мен подход за справяне с ежедневните ситуации, било то в личен или професионален план. Убедих се в силата на себеанализа и себепознаването. Открих, че отговорите, които търсим, са в самите нас, а не извън нас, че притежаваме целия потенциал да намираме причини и решения за проблемите само ако бихме си задали правилните въпроси. Получих основите, сега ми предстои да ги развивам и усъвършенствам, да ги прилагам не само върху себе си, но и върху другите.
Благодарности на организаторите и целия екип за предоставената възможност и ценния опит.
С пожелание за бъдещи успехи и множество последователи.“
Мария Рашкова

Седмицата на коучинга продължи в София, където на 17ти в 18:30 ни партнираха 1HUB – споделено работно пространство. Младите предприемачи имаха уникалната възможност да вземат участие в инициативата „Опитай коучинг“, като получат лични сесии от коучове от АЙ СИ ЕФ България. След преживяното всички бяха единодушни, че процесът им е помогнал да структурират мислите си и да избистрят своите идеи.
Ето какво сподели един от включилите се в коучинг сесиите:
“Като цяло съм доволен, докоснах се до коучинга, видях как се процедира. Коучът беше обективна и задаваше добри въпроси, които ми помогнаха да взема лично решение.”
Васил Димитров
На 18ти от 16:00 до 18:00 бяхме в Софийския Университет. Много млади хора се вкючиха в събитието с голям интерес и също се възползваха от възможността да опитат коучинг. В СУ най-голяма активност имаше сред студентите от 2 курс ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА, които се проявиха като изключително любознателни и задаваха много въпроси след изнесената лекция от д-р Кирил Калев. Студентите споделиха, че преживяването за тях е било много полезно и вдъхновяващо.
На 19ти от 19.30 бяхме в зала Ерато, където се проведе месечната среща на коучинг общността в България – РазЛичностно развиие. В рамките на срещата лекция изнесе Мария Стайкова – Директор “Професионално развитие”. Всички присъстващи имаха възможност да участват и да разберат лично как работи коучингът.
Вижте един от отзивите:
„Впечатленията ми от ICF са свързани с много приятна атмосфера, приятелска среда, открити хора, които обичат да учат и да се развиват – все неща, които много ценя.

Конкретно от срещата „Опитай коучинг“ в международната седмица на коучинга мога да споделя, че бях изненадана в колко кратко време – броени минути – човек може да стигне до важни за себе си прозрения чрез задаването на подходящи въпроси. Аз работих с Кирил и се чувствах много комфортно и в двете роли – на коуч и на коучван. Бях удовлетворена от резултатите и от двата разговора, защото за себе си намерих насока по един важен въпрос, а и Кирил също ми даде обратна връзка, че е намерил свой отговор.
Това е накратко. Благодаря за възможността да участвам! „
Ива Балашева

Управителният съвет на АЙ СИ ЕФ България благодари сърдечно на всички свои членове и на всички сертифицирани коучове, които взеха участие в събитията, а също и на своите партньори оказали подкрепа в провеждането на Международната седмица на коучинга в България.

Силвия Трифонова,АСС
Директор “Комуникации”