ICF Bulgaria на 17-та Годишна световна конференция на ICF Global в Лондон

ICF Bulgaria бе специално поканена от ICF Global да участва в Срещата на лидерите на представителства, която се провежда в първия ден от Годишната световна конференция на Международната коуч федерация, която се състоя от 3 до 6 октомври 2012 г. в Лондон.

Петър Горялов, съосновател, председател и инициатор на Майсторски коучинг класове на ICF Bulgaria, бе поканен като един от лекторите на Срещата на лидерите, за да представи тази уникална по рода си инициатива пред колегите от всички над 140 ICF представителства по света.

Костадин Стоилов, директор “Професионално развитие” и лидер на ABCD инициативата  на ICF Bulgaria, бе поканен като един от лекторите на Срещата на лидерите, за да представи съвместната австралийско-българска инициативата ABCD.

Костадин Стоилов, директор

Костадин Стоилов, директор “Професионално развитие” на ICF Bulgaria, разказа подробно за смисъла и целите на ABCD инициативата по време на Лидерската среща на ръководителите на ICF представителствата по света в Лондон.

И двете инициативи на ICF Bulgaria са уникални в света. Майсторските коучинг класове с това, че систематично изграждат визията за приложението на коучинга в бизнеса и обществото и събира “под един покрив” водещи световни експерти и коучове, които провеждат демонстрации с български клиенти, сред които изпълнителни директори, мениджъри по човешки ресурси, търговски мениджъри, консултанти, настоящи и бъдещи коучове. И така да повишава осъзнатостта за ползите от професионалния коучинг. По-дългосрочната цел на Майсторските коучинг класове е систематично да изграждат визията за приложението на коучинга в бизнеса и обществото. Според Петър Горялов, съосновател на ICF Bulgaria и лидер на инициативата: „Майсторските класове ни помагат да изградим „българския компас” – да вдигнем летвата за професионалния коучинг като добием перспективи от едни от най-добрите коучове в света и като почерпим от мъдростта на българските участници, за да започнем да оформяме нашата визия за развитието, приложението и приноса на коучинга във всички сфери на българското общество през следващите 10-20 години – в бизнеса, в образованието, здравепазването, държавното управление, семействата.”

Австралийско-българската инициативата ABCD направи прецедент с това, че е съвместен проект на две представителства на Международната коуч федерация – такъв досега не е осъществяван между никои други две представителства от над 100 държави, където ICF има представителства. За първи път в своята история Международната коуч федерация награждава с ICF Chapter Award две представителства едновременно.

Още снимки от Срещата на лидерите на ICF представителства по света

Лидерска среща на ръководителите на ICF представителства в Лондон, 2012 г.

Отляво надясно: Евелин Морган Брукър, председател на ICF Victoria за 2013 г., Карън Туиди, президент на ICF Global за 2009 г. Най-вдясно Трейси Тресидър, председател на ICF представителството за Австралия и Нова Зеландия.

Лидерска среща на ръководителите на ICF представителства в Лондон, 2012 г.

Вирджиния Уилямс, председател на ICF представителството в Швейцария (2006-2011 г.) и ръководител на подготовката за Европейската конференция на ICF в Женева през 2008 г. Тя бе първоизточникът на вдъхновение за Магдалена Николова, съосновател на ICF Bulgaria, която през 2007 г. покани Петър Горялов и Ирина Гроздева да създадат местно ICF представителство у нас.

Вдясно на снимката: Нийл Скотън в разговор с колега по време на Лидерската среща в Лондон. Нийл Скотън бе ключова фигура в историята на ICF Bulgaria. Той бе коуч на Петър Горялов като председател на ICF Bulgaria и активно го подкрепя в рамките на 3 години (2009-2011 г.) да подготви всдружението за развитие и растеж в годините, когато още нямаше видими резултати. Тяхното партньорство бе част от вътрешната Програма за коучинг на лидери на ICF представителства на ICF Global.

Евелин Морган Брукър, председател на ICF Victoria за 2013 г., (в центъра на снимката) в разговор с колега по време на Лидерската среща на ръководителите на ICF представителства.

Костадин Стоилов и Петър Горялов от ICF Bulgaria със сър Кен Удуард, треньор на британския Олимпийски отбор

Отляво надясно: Костадин Стоилов, Директор “Професионално развитие” и лидер на ABCD инициативата, сър Клайв Удуард, треньор на британския Олимпийски отбор, и Петър Горялов, съосновател, председател на ICF Bulgaria и лидер на инициативата Майсторски коучинг класове. Сър Удуард бе специално поканен като говорител по време на Срещата на лидерите на ICF представителства, която се състоя на 3 октомври 2012 г. в Лондон.

Още снимки от участието на ICF Bulgaria на Годишната световна конференция на ICF Global в Лондон, 3-6 октомври 2012 г.:

Костадин Стоилов, Карън Туиди, Петър Горялов, Даян Бренън на Годишната световна конференция на ICF Global в Лондон, октомври 2012 г.

Отляво надясно: Костадин Стоилов, Директор “Професионално развитие” и лидер на ABCD инициативата от страна на ICF Bulgaria, Трейси Тресидър, РСС, председател на ICF представителството за Австралазия, Карън Туиди, РСС, президент на ICF Global за 2009 г. и лидер на ABCD инициативата от страна на ICF Victoria, Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgariа, и Даян Бренън, МСС, президент на ICF Global за 2008 г., на Годишната световна конференция на Международната коуч федерация в Лондон.

Костадин Стоилов и Петър Горялов разговаряха с Карън Туиди, която предложи възможността в случай, че ABCD инициативата се разрасне, в нея да се включат коучове от ICF представителствата в Австралия и Нова Зеландия.

Отляво надясно: Костадин Стоилов, Директор “Професионално развитие” и лидер на ABCD инициативата от страна на ICF Bulgaria, в оживен разговор с Камила Батмангелидж, една от тримата основни лектори на 17-та годишна световна конференция на Международната коуч федерация, която развълнува присъстващите с вдъхновяващото си представяне.

Списанието на ICF Global за награждаването на инициативата ABCD

Списанието на ICF Global за награждаването на инициативата ABCD

Атмосферата по време на 17-та годишна световна конференция на ICF Global в Лондон:

Брене Браун - основен говорител по време на 17-та Годишна световна конференция на Международната коуч федерация, 2012

17-та Годишна световна конференция на ICF Global, 2012

Основни лектори на 17-та Годишна световна конференция на Международната коуч федерация (ICF) в Лондон, Великобритания

Ключови лектори на събитието бяха трима изтъкнати международни лидери в своята област – Брене Браун, Дейвид Уайт и Камила Батмангелидж.

Питър Зенге - основен лектор на Годишната световна конференция на Международната коуч федерацияБрене Браун е преподавател, автор и изследовател на уязвимостта, куража, автентичността, емпатията и срама. В момента тя работи като преподавател по социални изследвания в Колежа по социални науки в Хюстънския университет. Тя стана световно известна с първата лекция в TED, с която тя предизвика фурор и днес е гледана от над 10 млн. души по света: “Когато подтискаме негативните си чувства, ние подтискаме благодарността, подтискаме радостта, подтискаме щастието.”

Дейвид Уайт - основен лектор на Годишната световна конференция на Международната коуч федерация в Лондон, 2012 г.Дейвид Уайт е поет и специалист по организационно развитие. Със стихове той насърчава мениджърите в Astra Zeneca, Boeing, Citigroup да провеждат важни за тях разговори. Той рецитира стихове по време на семинари и срещи и размишлява върху класически и съвременни творби, включително свои собствени. Използва изображения и идеи от поеми, за да провокира разговори по теми като креативност, ангажираност и социална отговорност. За да усетите защо е толкова търсен от корпорациите по света, вижте как чрез поезията той поражда по-смели разговори и в крайна сметка – по-добро управление:

Камила Батмангелидж - основен лектор на Годишната световна конференция на Международната коуч федерация в Лондон, 2012Камила Батмангелидж е вдъхновяваща бизнес дама от ирано-белгийски произход, известна във Великобритания като “най-цветния лидер в сферата на благотворителността”. Тя управлява две благотворителни организации The place2b и Kids Company, където тя и екипът й се грижат за над 17 000 деца и младежи в неравностойно положение в Лондон. През 2009 г. тя е обявена за “Бизнесдама на годината” от Women in Public Life Awards, а през февруари 2013 г. е наредена сред 100-те най-влиятелни жени във Великобритания от Woman’s Hour на Би Би Си. Отново през февруари 2013 г. става почетен носител на Ордена на Британската империя за работата й за децата в неравностойно положение във Великобритания.

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA

ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA