ICF Bulgaria на 16-та Годишна световна конференция на ICF Global в Лас Вегас

2011-09-24

ICF Bulgaria бе представена и на 16-та Годишна световна конференция на Международната коуч федерация, която се проведепод надслов “На ръба” от 24 до 27 септември 2011 г. в Лас Вегас, САЩ.

Сдружението бе представено от Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria, и Ирина Горялова, съосновател и директор “Комуникации”. Три бяха основните цели на ICF Bulgaria по време на конференцията:

  1. България да бъде представена на Срещата на ICF лидерите на представителства от целия свят.
  2. Да бъдат установени контакти и да бъде отправена покана към нови гости на инициативата Майсторски коучинг класове на ICF Bulgaria.
  3. Да бъдат разширени контактите на ICF Bulgaria с лидерите в коучинг индустрията, които да бъдат канени на други инициативи на сдружението.

Лидерска среща на ръководителите на ICF представителства по света

На срещата на ICF лидерите на представителства бе представен новият брандинг на ICF Global, както и новата стратегия, която от 2013 г. цели и позициониране на коучинга и към бизнес организациите:

Отляво надясно: Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria, Мърл Рокуел, Ед Модел, президент на ICF Global за 2011 г., Ирина Горялова, съосновател и директор “Комуникации”.

В разговора с Карън Туиди Петър и Ирина потърсиха подкрепа за разрастване на българската коучинг общност и за процеса на приемственост на натрупания опит и ноухау в ICF Bulgaria от 2007 г. и предаване към новия лидерски екип, който ще поеме управлението на представителството в бъдеще. Те споделиха, че все още малко от настоящите и потенциалните членове на сдружението са имали опит като клиенти на коучинг услугата и по тяхно виждане това ограничава растежа на сдружението. В резултат от този разговор на 19 октомври 2011 г. Карън Туиди предложи акредитираните членове на ICF Victoria да коучват членовете на ICF Bulgaria с цел те да получат възможност да преживеят коучинга и да се ускори процеса на разбиране на ползите от него. Тя бе консултирала тази своя идея с новоизбрания председател на ICF Victoria Хелън Стор, която също бе присъствала на конференцията в Лас Вегас и имаше лични впечатления от Ирина и Петър от церемонията по награждаването им с ICF President’s Award. Впоследствие от тази идея в по-нататъшните разговори между Карън, Петър и Костадин Стоилов, който бе директор “Професионално развитие” на ICF Bulgaria, се оформи и роди безпрецедентната ABCD инициатива, която през 2012 г. спечели и световно признание като бе удостоена с ICF Chapter Award. От австралийска страна лидер на инициативата бе Карън Туиди, а от българска – Костадин Стоилов.

Отляво надясно: Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria, Карън Туиди, президент на ICF Global за 2009 г. и лидер на ABCD инициативата от страна на ICF Victoria, и Ирина Горялова, съосновател и директор “Комуникации”.

Отляво надясно: Магда Мук, изпълнителен директор на ICF Global, Ирина Горялова, съосновател и директор “Комуникации”, Джордж Роджърс, асистент на изпълнителния директор на ICF Global, Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria.

Отляво надясно: Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria, Дон Уитъл, директор “Членство”, и Ирина Горялова, съосновател и директор “Комуникации”.

Снимки от 16-та Годишна световна конференция на ICF Global в Лас Вегас:

Годишната конференция на ICF Global е най-голямото събитие в световната коучинг индустрията. Сред лекторите и участниците в конференцията в Лас Вегас, която се проведе под надслов “На ръба”, се събраха над 1000 души – не само професионални коучове от най-висока класа, а и ръководители и коучове работили по вътрешни коучинг програми в организации като „Гугъл”, Националната авиокосмическа агенция на САЩ (НАСА), „Боинг”, изследователи на коучинга от Харвардския университет и други.

Според изследване на PriceWaterhouseCoopers възвращаемостта от инвестицията в коучинг услугите е средно 7 пъти:

Сесиите по време на Годишната конференция на ICF Global са едни от най-информативните и зареждащи преживявания, които поддържат нивото на всеки коуч, присъстващ на това най-голямо ежегодно събитие в коучинг индустрията в света.

4D системата за изграждане на екипи, използвана в НАСА, бе представена от трима от коучовете на Американската авиокосмическа агенция Даян Бренън, МСС, Ан Чокет, РСС, Барбара Уолтън, МСС, в сесията “Is it rocket science or not? How NASA builds teams”:

Една от вълнуващите сесии под заглавие Accelerating your journey from good to great coaching: Ten compelling insights from the research and realities of executive coaching бе на Дейвид Питърсън, директор на “Коучинг за висши мениджъри и лидерство” в Google:

Екипът на британското представителство ICF UK анонсираха предстоящото домакинство на 17-та Годишна световна конференция на ICF Global в Лондон от 3 до 6 октомври 2012 г. То съвпадна и с провеждането на Олимпийските игри. Това е първата конференция на ICF, която ще се проведе извън Северна Америка:

Отляво надясно: Хилъри Оливър, председател на ICF UK за 2012 г., Дебора Прайс, председател за 2011 г., и Катрин Поуп, председател за 2010 г.

Основни лектори на 16-та Годишна световна конференция на Международната коуч федерация (ICF) в Лас Вегас, САЩ

Ключови лектори на събитието бяха трима изтъкнати международни лидери в своята област – сър Кен Робинсън, Стив Фарбър и Майкъл Гелб:

Сър Кен Робинсън е британски автор, говорител и международен консултант по въпросите на образованието от сферата на изкуствата до държавното управление, НПО сектора и други. Бил е директор на проекта за изкуство в училищата, преподавател по образование по изкуствата в Университета в Уоруик. Като визионер в сферата на културата и образованието, сър Кен Робинсън е служил на комисията, сформирана от британското правителство да изследва значимостта на творчеството в образователната система и икономиката. За работата си там и за службата му в сферата на образованието, през 2003 г. той е посветен в рицарско звание от британската кралица.

Стив Фарбър е коуч за висши мениджъри, говорител по темите на лидерството и автор на бестселъри, който е посветен на развитието на “крайни” лидери в бизнеса, НПО и сектора на образованието. Той е председател на компанията Extreme Leadership и е основател на The Extreme Leadership Institute – организации, посветени на развитието на “крайни лидери” в бизнеса, НПО и образованието.

Майкъл Гелб е автор и оратор, специализиращ в сферата на творчеството и иновациите. Той е основател и президент на The High Performance Learning Center – компания, специализираща в консултации и обучения за организации с интересда развиват иновативна култура. Автор е на книгата “Да мислим като Леонардо да Винчи”, която е преведена на български език.

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA
ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA