ICF Bulgaria избрана от ICF Global за вътрешната Програма за коучинг на лидерите на местни представителства

2009-01-01

През 2009 г. Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria, бе поканен от Международната коуч федерация (ICF) да участва в пилотна коучинг програма за ръководителите на местни представителства на федерацията по цял свят. Целта на тази програма е ICF да подкрепи чрез коучинг лидерството на председателите на избрани представителства по света. Практически това е вътрешна коучинг програма на федерацията.

Инициатор и проектен лидер на Коучинг програмата за ръководителите на местни представителства на ICF е Карън Туиди.

Поканата бе отправена към Петър пет месеца, след като поради настъпването на кризата и замразяването на рекламните бюджети в началото на 2009 г. екипът на ICF Bulgaria спира 7-месечната организация и отменя планираната първа коучинг конференция с гост-лектори Тимъти Галуей, известен като “баща на коучинга”, Шон Броли и Гари Бойлър, изпълнителен директор на ICF Global.

С писмо от 6 май 2009 г. Дон Уитъл, Директор “Членство” в ICF Global кани Петър Горялов с думите: “Ние вярваме, че ти си високо квалифициран да си част от тази инициатива – ти си опитен коуч, ръководиш представителство на Международната коуч федерация с реален потенциал за растеж и вече си демонстрирал своето лидерство и силната си подкрепа за ICF – за нейната мисия, ценности и стратегическа визия.”

Така Нийл Скотън, бившият председател на британското представителство на ICF, е предложен за коуч на Петър. Поради ангажимента към визията и към преодоляване на предизвикателствата по пътя на развитие на сдружението и коучинга в България, Петър Горялов е единственият в рамките на програмата, който ICF решава да подкрепи систематично в продължение на три години (2009-2011 г.).
Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria, участва 3 г. в Chapter Leader Coaching Program на ICF Global

Петър Горялов (на първия ред четвъртият отдясно наляво) с коучовете и клиентите, участвали в рамките на Коучинг програмата за ръководителите на местни представителства на ICF Global по време на Годишната световна конференция на Международната коуч федерация в Лас Вегас на 24 септември 2011 г.

Членове на комисията в ICF Global, която управлява проекта са:

Карън ТуидиКарън Туиди, РСС, Президент на ICF Global за 2009 г., бивш председател на ICF за Австралийско-Азиатски регион и създател на вътрешната коучинг програма за лидерите на местни ICF представителства

Ед Модел / Ed ModellЕд Модел, РСС, Член на борда на директорите на ICF Global и бивш председател на представителството на ICF за Вашингтон, окръг Колумбия

Нийл Скотънъ / Neil ScottonНийл Скотън, АСС, бивш председател на британското представителство на ICF (2007-2008 г.)

Колийн Бракен, ICF Колийн Бракен, РСС, бивш председател на Алианса на коучовете за района на Филаделфия и вицепрезидент на ICF Комисията по въпросите на членството и общността;

Дон УитълДон Уитъл, Директор “Членство” на ICF

Магда МукМагда Мук, Асистент на изпълнителния директор на ICF

След приключването на коучинг взаимоотношението с Нийл Скотън, Петър Горялов е поканен да се присъедини към вътрешната коучинг програма на ICF Global отново – този път като коуч. Така през цялата 2012 г. той коучва председателя на представителството на ICF в Ирландия, а през 2013 г. – председателя на представителството на ICF в щата Минесота.

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA
ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA