ICF Bulgaria за първи път в Coaching World

ICF Bulgaria за първи път бе отразена в списанието на ICF Global – Coaching World.

Това стана по повод на първото участие и срещи на двама от тримата съоснователи на ICF Bulgaria – Магдалена Николова и Петър Горялов, с представители на общността на Международната коуч федерация на Европейската конференция на ICF Global. Тя се проведе от 26 до 28 юни 2008 г. в Женева, Швейцария. С тяхното присъствие България за първи път бе поставена на световната коучинг карта.

Магдалена Николова и Петър Горялов се срещнаха за първи път с лидерите от централата и от световния борд на ICF Global – с Гари Бойлър, изпълнителен директор на ICF, който по-късно през 2008 г. прие да е специален гост на Първата коучинг конференция в България; с Магда Мук, асистент на изпълнителния директор, и Даян Бренън, президент на ICF за 2008 г.

Магдалена и Петър се запознаха и с Карън Туиди, която през 2009 г. стана президент на ICF Global, както и с Джон Блейки – тогава член на британското представителство на  ICF, както и с много други колеги от световната коучинг общност.

Това бяха първите стъпки на българското представителство на федерацията, първо докосване с колегите от борда на федерацията, първи вълнения и една щура идея, която се роди там – да организираме Първата коучинг конференция в България и да поканим Тим Галуей, автор на коучинг метода на “вътрешната игра” и смятан за баща на коучинга като основен лектор на събитието. Оттук започна голямото търсене и пътешествие на ICF Bulgaria.

Тези първи срещи и контакти на Магдалена и Петър като представители на ICF Bulgaria бяха отразени със снимка и кратък текст в августовския брой на Coaching World (стр. 2).

 

Подробно за посещението на Магдалена Николова и Петър Горялов