1-ви Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria с гост-коуч Нийл Скотън, РСС, председател на британското ICF представителство (2007-2008 г.), (Великобритания)

2011-01-20

Безпрецедентната в световен мащаб инициатива Майсторски коучинг класове на ICF Bulgaria започна на 20 януари 2011 г. Първи ни гостува Нийл Скотън, професонален сертифициран коуч (РСС), Великобритания.
Пълен дневен ред и подробности за записване в 1-ия Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria

ГОСТЪТ
Нийл Скотън, професионален сертифициран коуч (РСС), председател на британското ICF представителство (2007-2008 г.), Великобритания

Нийл Скотън, професионален сертифициран коуч (РСС) / Neil Scotton, PCC

ТЕМАТА
“Що е то коучинг? Как да извлечем максимума от една коучинг демонстрация?”

Горещо Ви препоръчваме тази основополагаща сесия, тъй като с нея Нийл Скотън ще покаже как да вземете максимума от коучинг демонстрациите в предстоящите Майсторски класове на ICF Bulgaria. Тя цели да послужи като въведение в коучинга и ще Ви даде основа и филтри, през които да наблюдавате и разбирате следващите коучинг демонстрации от Майсторските класове през цялата 2011 г.

КЪДЕ? SAP Labs България, бул. “Цар Борис III” №136А.
КОГА? 20 януари 2011 г. от 18:30 до 21:00 ч.
ПАРТНЬОРИ НА СЪБИТИЕТО: Сесията се провежда със специалната подкрепа на SAP Labs България и в партньорство със СЕО клуба.

КОЙ Е НИЙЛ СКОТЪН?
Нийл Скотън е признат коуч по лидерство и бивш президент на британското представителство на ICF и носител на най-високата награда The ICF President’s Award за 2008 г. за еволюционното му лидерство и заслуги към развитието на коучинг професията във Великобритания.

Нийл Скотън е председателствал британското представителство на ICF (UK ICF Chapter) в периода 2007-2008 г. В тази роля и с екип от доброволци той е вдъхновил безпрецедентно стратегическо развитие, национално и международно сътрудничество и ангажимент на членовете на представителството. Под негово ръководство с общи усилия британското ICF представителство от тежко финансово положение преминава към финансова стабилност и се превръща в най-голямото представителство на ICF в света. Нийл:

  • Е световно признат коуч по лидерство и притежава притежава ICF акредитация като Професионален сертифициран коуч (Professional Certified Coach). Сред клиентите му са висши мениджъри от една от най-големите европейски банки, както и предприемачи и собственици на малък бизнес. Все повече той подкрепя хора, които създават и оформят бъдещето. Тези, които променят играта. Лидерите и техните екипи, които реализират идеите, и организациите, които се изправят пред големите предизвикателства на днешния и утрешния ден.
  • През 2008 г. той е отличен с най-високата награда в коучинг професията – “Наградата на президента на ICF” (“The ICF President’s Award”) за своето “еволюционно лидерство” и работа в услуга на коучинг професията.
  • Той бе номиниран в категорията Коуч/Ментор на годината за 2008 г. от британското списание за коучинг ‘Coaching at Work’.
  • Журирал е неколкократно ICF наградите Prism Awards, които целят да открият и отличат най-добрите примери за коучинг в организациите в света. Служил е и в Комисията по етика на ICF за целия свят, която е създала най-новия Етичен кодекс на Международната коуч федерация.
  • Бил е основен говорител на конференции във Великобритания, Швеция, Латвия, Литва и Естония.
  • Преди 2004 г. Нийл е бил директор на EEF South – най-голямото обединение на производители и доставчици на услуги в областта на производството, инженерството и технологиите във Великобритания, което е част Федерацията на Работодателите в областта на инженерството. Отговарял е за подобрения на бизнеса, развитие на нови услуги, защита интересите на членовете, участие в правителствени инициативи и е ръководил едни от най-сложните национални инициативи на EEF.

Послание на Нийл Скотън до участниците в 1-ия Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria:

“Надявам се никога да не си мислите, че няма какво да дадате или че гласът ви е твърде слаб, за да бъде чут… Една от много радости на коучинга е, че всички се срещаме на едно и също ниво като равни.”

Снимки от 1-ия Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria

Петър Горялов, съосновател и председател на ICF Bulgaria и създател и лидер на инициативата Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria, откри първото събитие с Нийл Скотън.

Една от целите на инициативата Майсторски коучинг класове на ICF Bulgaria е да събере “под един покрив” водещи световни експерти и коучове и български изпълнителни директори, мениджъри по човешки ресурси, търговски мениджъри от основно от сферата на бизнеса, както и от държавното управление, образованието, здравеопазването и т.н., за да получат те от първа ръка информация за професионалния коучинг и какви са ползите, ако той бъде приложен в организациите.
1-ви Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria с гост-коуч Нийл Скотън, АСС, Великобритания
Първият Майсторски коучинг клас събра най-любопитните и едни от водещите изпълнителни директори и мениджъри по човешки ресурси. Те аплодираха Веселка Цочева, Директор “Членство” и член на Управителния съвет по това време, която бе първият доброволец за коучинг демонстрацията, която Нийл Скотън проведе:
1-ви Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria с гост-коуч Нийл Скотън, АСС, Великобритания
1-ви Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria с гост-коуч Нийл Скотън, АСС, Великобритания
Весела Димитрова (втората отляво надясно) през цялата 2011 г. самоотвержено подкрепяше организацията и логистиката на Майсторските коучинг класове от страна на любезните ни домакини от SAP Labs България:

1-ви Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria с гост-коуч Нийл Скотън, АСС, Великобритания

Изтегли пълен дневен ред и данни за регистрация за 1-ия Майсторски коучинг клас на ICF Bulgaria

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA
ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA