Пътуването на героя – животът като приключение – Юнска МЕСЕЧНА СРЕЩА НА КОУЧИНГ ОБЩНОСТТА В БЪЛГАРИЯ – РазЛичностно Развитие

Кога? : 21.06.2018
В колко? : 18:30

На срещата ще преживеете и ще се запознаете с (коучинг) процес, който е по-стар от пирамидите и от Стоунжендж, и дори от пещерните рисунки. Той е устоял на времето, защото е дълбоко запечатан в паметта на човечеството.

„Пътуването на героя“ е универсален модел, който Джоузеф Кембъл използва, за да обобщи всички истории от древността до днес в една единствена. Той я нарича МОНОМИТ, защото колкото и различни по съдържание да са многобройните митове и разкази за божества, демони и герои от всички култури, религии и места по света, в крайна сметка те следват структурата на „Пътуването на героя“.

Този модел може да бъде открит и в съвременното кино, както и във всяка история, която разказваме. Той от години се използва в изкуството, киното, писането на истории, терапията и коучинга, защото отразява схеми на работа на човешкия ум и на пътя на промяната и израстването. Някои го наричат карта на човешката душа.

∙ В първата част на срещата ще разгледаме различните стадии на „Пътуването на героя“.
∙ Втората част е групова коучинг сесия, в която всеки участник ще премине през процеса, като избере да работи по своя лична тема – проект, предизвикателство, промяна, житейско пътуване, в което ще е главният герой.
∙ В третата ще споделим преживявания.

–> Ползата за участниците:

– Ползата за практикуващи коучове е, че ще разполагат с ресурс и идеи как да използват „Пътуването на героя“ или елементи от модела в своята коучинг практика с клиенти.

– Освен това, груповата коучинг сесия е подходяща за всеки, който иска:
∙ да се изправи пред своите предизвикателства;
∙ да засили вътрешната мотивация за преодоляване на бариери;
∙ да предприеме важни стъпки за промяна в живота си;
∙ да потърси източниците на ресурси да живее живота, който иска;
∙ да се изправи срещу вътрешните си дракони и демони;
∙ да се научи да преживява живота си като приключение.

„Пътуването на героя“ е всъщност историята на нашия живот, в която НИЕ СМЕ ГЛАВНИТЕ ГЕРОИ. Една серия от пътувания, в които всеки път преминаваме от баналното ежедневие към един нов и непознат за нас свят, изпълнен с предизвикателства, опасности, битки с вътрешни и външни демони и дракони, срещи с “митични” същества, преминаване през провали и победи, за да се върнем променени и заредени с нови ресурси, мечти и надежди. Всичко това ни подготвя за следващото приключение.

–> Към кого е адресирана:

Срещата е подходяща както за практикуващи коучове, така и за хора, които се интересуват от това как могат да приложат модела на „Пътуването на героя“ в личния си живот.

–> С какво ще си тръгнат от срещата:

– Колегите коучове ще си тръгнат с коучинг процес, който могат да адаптират в своята практика и с достатъчно идеи как могат да прилагат „Пътуването на героя“ в коучинга и в ежедневието си.
– А гостите на коучовете, ще могат да изследват “собствения си герой” и предизвикателствата пред него. Ще намерят нова гледна точка и нови решения.

–> За лектора:

Иван Мирчев е сертифициран коуч (ICF ACSTH). Изучавал е „Пътуването на героя“ в курс по сценарий в Киноцентър Ню Бояна (2016 г.) и е написал пълнометражен филмов сценарий по структурата на модела. През последните месеци изследва и експериментира процеса в коучинг практиката си.
По образование е теолог. Зад гърба си има над 26 г. опит в работа с хора като пастор (протестантски свещенослужител), над 20 г. лидерски опит с доброволчески екипи, проекти, обучения на младежки лидери и над 1300 часа публично говорене.

Цената на билетите за членовете на ICF България е 10 лв с предварителна регистрация и 15 лева на място. За гостите – цената е 20 лева с предварителна регистрация и 25 лева на място. Побързайте, местата са ограничени!

Присъединете се към нас на 21 юни 2018 г. от 18.30 часа и изследвайте пътуването на своя герой!