Първо участие на ICF Bulgaria на 13-та Годишна световна конференция на ICF Global в Монреал, Канада

2008-11-12

Ирина Гроздева, съосновател и директор “Комуникации” на ICF Bulgaria, представи сдружението и България на 13-та Годишна световна конференция на Международната коуч федерация, което се състоя от 12 до 15 ноември 2008 г. и събра над 1500 професионални коуча от 40 държави в сърцето на Монреал, Канада. Така за първи път българското представителство на федерацията бе представено на Световната конференция, която е най-голямото събитие в коучинг индустрията в света.

13-ата Годишна световна конференция на Международната коуч федерация се проведе в Монреал, Канада

Това бе второто участие на представител на ICF Bulgaria в конференция на ICF Global. Първото бе на другите двама съоснователи на сдружението Магдалена Николова и Петър Горялов, които през юни 2008 г. се включиха в Европейската конференция на ICF, която се проведе в Женева, Швейцария. Там те за първи път установиха контакт и се запознаха с някои от членовете на световния борд на Международната коуч федерация. Така те символично поставиха България на световната коучинг карта.

Основната цел на участието на Ирина Гроздева бе подготовка за планираната първа коучинг конференция в България с почетни гости Тим Галуей, известен като “баща на коучинга”, Шон Броли, коуч и дългогодишен ученик на Галуей, и Гари Бойлър, изпълнителен директор на Международната коуч федерация.
Тя разговаря и потърси активна подкрепа за развитието на коучинга в България от изпълнителния директор на ICF Гари Бойлър:

Гари Бойлър, изпълнителен директор на ICF Global, с Ирина Гроздева, съосновател на ICF Bulgaria
президента за 2008 на ICF Даян Бренън и Дон Уитъл, директор “Членство” за цял свят в Международната коуч федерация:
Даян Бренън, президент на Международната коуч федерация за 2008, Ирина Гроздева, съосновател на ICF Bulgaria, и Дон Уитъл, директор
както и с президента за 2010 г. Джована Д’Алесио и директора “Акредитация” на ICF Джордж Роджърс.

Ирина разговаря още и с професионалния коуч Гери Шлайфър, който е собственик на едно от водещите списания за коучинг Choice, издавано в Канада. Той е и член на борда на директорите на ICF:
Съоснователят на ICF Bulgaria Ирина Гроздева с Гари Шлайфър, издател на сп. Choice
Тя се запозна лично и разговаря с двама от ключовите лектори на събитието – д-р Питър Зенге и Матю Рикар.

Съоснователят на ICF Bulgaria обсъди опита в развитието на коучинга и с колеги от съседните на България страни от представителствата на ICF в Румъния и Турция, както и с председателя на британското представителство на ICF Нийл Скотън.

Основни лектори на Годишната световна конференция на Международната коуч федерация (ICF) в Монреал

Ключови лектори на събитието бяха трима изтъкнати международни лидери – д-р Питър Зенге, д-р Вандана Шива и Матю Рикар.

Питър Зенге – основен лектор на Годишната световна конференция на Международната коуч федерацияПитър Зенге е основател на Society for Organizational Learning (SoL) и е старши лектор в училището по мениджмънт на Масачузетския технологичен институт (MIT). Автор е на бестселъра “The Fifith Discipline: The Art ad Practice of the Learning Organization”, която е обявена от вестник “Файненшъл таймс” за една от петте най-велики бизнес книги на всички времена.

Вандана Шива – основен лектор на Годишната световна конференция на Международната коуч федерацияД-р Вандана Шива е световно известна с приноса си към областта на опазването на околната среда, биоразнообразието и интелектуалната собственост. Автор е на 14 книги и преподава в университети в цял свят.

Матю Рикар – основен лектор на Годишната световна конференция на Международната коуч федерацияФранцузин и физик по образование, Матю Рикар е будитски монах и изследовател, който е личен преводач на Далай Лама от френски и негова дясна ръка. Рикард изследва научно и популяризира благотворното въздействие на медитацията върху здравето на човека. Автор е на няколко книги, сред които Happiness: A Guide to Developing Life’s Most Important Skill и Motionless Journey.

Говорители от 16 държави от Африка, Азия, Австралия, Европа и Северна Америка водиха панели по време на 4-дневното събитие в сърцето на Монреал. Коучове от Европа и САЩ с майсторска степен (Master Certified Coach) направиха демонстрации на коучинг сесии и различни подходи в коучинга в практически панели за професионалните коучове.

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA
ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA