Първо участие на ICF Bulgaria на Европейската конференция на ICF Global в Женева

2008-06-26

Двама от тримата съоснователи на ICF Bulgaria – Магдалена Николова и Петър Горялов за първи път се срещнаха с общността на Международната коуч федерация на Европейската конференция на ICF Global, която се проведе от 26 до 28 юни 2008 г. в Женева, Швейцария. С тяхното присъствие България бе поставена на световната коучинг карта.

Това бяха първите стъпки на българското представителство на федерацията, първо докосване с колегите от борда на федерацията, първи вълнения и една щура идея, която се роди там – да организираме Първата коучинг конференция в България и да поканим Тим Галуей, автор на коучинг метода на “вътрешната игра” и смятан за баща на коучинга като основен лектор на събитието. Оттук започна голямото търсене и пътешествие на ICF Bulgaria.

Магдалена Николова и Петър Горялов се срещнаха за първи път с лидерите от централата и от световния борд на ICF Global – с Гари Бойлър, изпълнителен директор на ICF, който по-късно през 2008 г. прие да е специален гост на Първата коучинг конференция в България; с Магда Мук, асистент на изпълнителния директор, и Даян Бренън, президент на ICF за 2008 г.:

Магдалена Николова, Магда Мук, Гари Бойлър, Петър Горялов, Даян Бренън (отляво надясно)

Магдалена и Петър се запознаха и с Карън Туиди, която през 2009 г. стана президент на ICF Global, както и с Джон Блейки – тогава член на британското представителство на ICF, както и с много други колеги от световната коучинг общност.

Петър Горялов, Карън Туиди, Джон Блейки, Магдалена Николова

Тези първи срещи и контакти на Магдалена и Петър като представители на ICF Bulgaria бяха отразени със снимка и кратък текст в Coaching World – списанието, издавано от Международната коуч федерация (стр. 2):
Списанието на Международната коуч федерация пише за представителството си в България
Още снимки от събитието:

Европейска конференция на Международната коуч федерация в Женева, 26-28 юни 2008
Европейска конференция на Международната коуч федерация в Женева, 26-28 юни 2008
Гала вечер на Европейска конференция на Международната коуч федерация в Женева, 26-28 юни 2008 Европейска конференция на Международната коуч федерация в Женева, 26-28 юни 2008

Основни лектори на Европейската конференция на Международната коуч федерация в Женева:

Европейската конференция се проведе под наслова “Свързване на светове” и основни лектори бяха Реми Леклюз, д-р Джордж Колрайзър и д-р Джийни Уайтлоу.

Реми Леклюз – основен лектор на Европейската конференция на Международната коуч федерация в Женева, юни 2008Реми Леклюз e екстремен скиор, който се спуска по 45-градусови наклони. В кариерата си е направил над 500 екстремни спускания, 43 от които са осъществени от него за първи път от планинските масиви на Перу до Хималаите. Планинар, водач на екип и екстремен скиор, неговото представяне пред цвета на коучовете от цял свят бе посветено на “личното майсторство”.

Джордж Колрайзър – основен лектор на Европейската конференция на Международната коуч федерация в Женева, юни 2008Д-р Джордж Колрайзър е преподавател по лидерство в авторитетното бизнес училище IMD в Лозана и автор на книгата Hostage at the Table, която се превърна в съвременна класика на тема комуникация и лично лидерство. Търсен в целия свят говорител и чест гост във водещи телевизионни канали като Би Би Си, Си Ен Ен, Ей Би Си, Си Би Ес и множество радио програми.

Джини Уайтлоу – основен лектор на Европейската конференция на Международната коуч федерация в Женева, юни 2008Д-р Джийни Уайтлоу е коуч за висши мениджъри и консултант по лидерство с 30-годишна практика в дзен и източните бойни изкуства. Водила е програми по лидерство за компании като Nоvartis, AVON, Mеrck, Bank of America, Dell, Sprint и други.
Тя е била заместник-ръководител на Програмата за интеграция на Международната космическа станция в Американската космическа агенция (НАСА), където работи по синхронизацията на различни функционални екипи и цялостния мениджмънт на програмата. За тази своя работа тя получава Медал за изключителни заслуги на НАСА, като начинът й на работа става модел за управление и на други програми в агенцията. Тя е Ринзайн дзен монах, призната от Чо Дзен-Джи – най-големият манастир по дзен будизъм извън Япония, който се намира в Хавай. Тя има 4 дан айкидо и е ученик на Шихан Фумио Тойода.

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA
ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA