Официален старт на българо-австралийската коучинг инициатива ABCD на ICF Bulgaria!

На 1 март от 18 до 19,30 ч. в “+това” се състоя официалният старт на ABCD – българо-австралийската инициатива на ICF Bulgaria!

Цел на ABCD инициативата

С тази неформална сбирка ICF Bulgaria даде официалния старт на новата си съвместна инициатива с австралийското представителство на ICF за Виктория, Австралия, която нарекохме ABCD (Australian Bulgarian Cross Development).

Костадин Стоилов, Директор “Професионално развитие” на ICF Bulgaria и лидер на проекта, представи накратко:

  • Статус на инициативата
  • ​Следващи стъпки и
  • Поднесе няколко други изненади.

Костадин Стоилов, директор
Костадин Стоилов, лидер на ABCD инициативата и директор

КАКВО Е ABCD?

ABCD е първата по рода си мащабна инициатива в България, която позволява на повече българи с интерес към коучинга и заявен ангажимент да опитат от първа ръка коучинг взаимоотношение съгласно компетенциите и етиката на Международната коуч федерация (ICF). Нейнrите цели са:

  1. Професионални коучове от чужбина (Австралия) да коучват българи представители на различни сектори, за да постигнат свои работни цели и промяна.
  2. Повече членове и нечленове на ICF BG да имат възможност да се докоснат до ползите от тази фина услуга и
  3. При спазване на конфиденциалността да се популяризират добри коучинг практики. Коучингът в АBCD е безвъзмезден, за да популяризираме добри практики и повишим разбирането и осъзнатостта за ползите от професионалния коучинг в България.

В първата ABCD вълна 12 професионални австралийски коуча ще работят с индивидуален коучинг в рамките на 8 сесии с 12 българи-коучинг клиенти. Сред тях има членове на ICF Bulgaria, така и нечленове.
ABCD коучинг инициатива на ICF Bulgaria, официален старт, 1 март 2012 г.
Това са австралийските коучове, които се вдъхновиха да участват в инициативата и ще коучват българи, за да усетят и преживеят от първа ръка коучинга: Официален старт на ABCD коучинг инициатива на ICF Bulgaria, 1 март 2012
Благодарни сме специално на Карън Туиди (четвъртата на горния ред отляво надясно), професионален сертифициран коуч и президент на ICF Global за 2009 г., за инициативата и желанието да помогне повече хора в България да се докоснат до коучинга! Както и на колегите от ICF Victoria – представителството на Международната коуч федерация в област Виктория, с което заедно осъществяваме тази инициатива.
 Австралийските коучове в ABCD коучинг инициативата на ICF Bugaria
Участници в ABCD коучинг инициативата на ICF Bulgaria, 1 март 2012
Инициативата ABCD показва силата на ICF коучинг общността по света и вярваме, че заедно с утвърдилите се Майсторски коучинг класове на ICF Bulgaria ще е емблематична за коучинга в България през 2012 г.

Присъстващите отпразнуваха старта на ABCD коучинг инициативата с по чаша австралийско вино след това:
Старт на ABCD коучинг инициативата на ICF Bulgaria Старт на ABCD коучинг инициативата на ICF Bulgaria

Световно признание и награда за ABCD коучинг инициативата на ICF BULGARIA и ICF VICTORIA

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA

ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA