Международната коуч федерация (ICF) обявява носителите на наградата „Млад лидер“ за 2018

ICF празнува следващото поколение от лидери в коучинг професията с нова програма за награждаване.

Лексингтън, Кентъки, САЩ— Шестима коучове от цял свят са обявени за първите носители на наградата „Млад лидер“ Young Leader Award на Международната коуч федерация International Coach Federation.

ICF направи това съобщение в началото на ежегодната Международна седмица на коучинга. Началото на този едноседмичен празник на коучинга е дадено през 1999г, с цел да се популяризира ползата от работа с професионален коуч и да се зачетат резултатите и прогреса, постигани чрез коучинг процеса. Международната седмица на коучинга също дава възможност на коучовете по света да инвестират в своето професионално развитие и да отпразнуват израстването и развитието на коучинг професията.

Наградата „Млад лидер“ на Ай Си Еф, която стартира по-рано тази година, зачита коучинг професионалисти под 40 годишна възраст, които са готови да водят Ай Си Еф и коучинг професията към бъдещето. Финалистите, удостоени с наградата „Млад лидер“ за 2018, въплъщават основните ценности на Ай Си Еф и представляват многоликата общност от нови лидери.

“Коучинг професията се развива и с нея и профила на членовете ни. Нашите изследвания показват, че по-младите поколения са по-информирани за професионалния коучниг и са много по-отворени за участие в коучинг взаимоотношения. Това, на свой ред, създава възможност по-млади хора да станат коучове.”, сподели Изпълнителния директор на Ай Си Еф Магдалена Муук. “Ние сме привилегировани да имаме такива страстни, енергични и прогресивни лидери в нашата глобална коучинг общност. Те наистина олицетворяват и отразяват основните ценности на Ай Си ЕФ: изключителност, уважение, сътрудничество и интегритет. Ние сме много развълнувани и горди да връчим наградата „Млад лидер“ на първата група финалисти.”

Носителите на наградата „Млад лидер“ за 2018г. са:
Родриго Ацеведо, Асоцииран сертифициран коуч (ACC) от Монтевидео, Уругвай
Елена Челодики, Професионален сертифициран коуч (PCC) от Москва, Русия
Парас Дайтанкар, Ph.D., Майстор сертифициран коуч (MCC) от Пуне, Индия
Швета Ханда-Гупта, MCC, от Ню Дели, Индия
Фламе Шойдер, PCC, от Белвю, Небраска, САЩ
Мария Стайкова, PCC, от София, България

Победителите в конкурса „Млад лидер“ на 2018 ще получат своите награди и ще бъдат зачетени от колегите си по време на Регионалната коучинг конференция в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ, която ще се състои от 21 до 23 юни, 2018 година.

Финалистите бяха избрани измежду 28 номинации от целия свят, които бяха оценени по следните 5 критерии:
Принос и лидерство в коучинг професията
Кариерни постижения
Принос към Ай Си Еф
Умело лидерство
Да са олицетворение на ценностите на Ай Си Еф.

Носителите на наградата „Млад лидер“ на 2018 бяха подбрани от жури, съставено от доброволци от цял свят. В него участваха Джудит Абри Вон Бартелд, МСС (Унгария), Ангелос Дерлопас, РСС (Гърция), Флоранс Диве (Франция), Найла Фегали (Канада) и Нехад Тадрос, РСС (ОАЕ).

Международната коуч федерация (ICF) е посветена на напредъка в коучинг професията, като определя високи етични стандарти, осигурява независима акредитация и изгражда световна мрежа от квалифицирани коучове в различни коучинг области. Ай Си Еф е активен представител на всички аспекти на коучинг индустрията, включително на коучинга за висши ръководители, за изграждане на житейска визия и подобряване качеството на живот, лидерство, взаимоотношения, кариерно развитие и пр. Нейните над 33 000 члена в над 140 страни работят за общата цел да се повиши разбирането за коучинга и да се поддържа високо ниво в професията, като постоянно се образоват чрез най-новите изследвания и практики в областта. Ай Си Еф е най-голямата професионална коучинг общност в света.