Коучинг работилница “Изграждане на професионална учеща се общност”

На 3 март 2014 година ICF Bulgaria организира работилница на тема “Изграждане на професионална учеща се общност” за своите членове и набиращата сила общност от професионални коучове. Събитието се проведе в SOHO Center.

Фасилитатор на работилницата беше Лин Скотницки, професионален коуч и обучител с над 25 годишен опит в областта на личностното развитие в Канада и по света. Работата ѝ е свързана основно с изграждане на лидерство, междукултурни комуникации, включване и разнообразие с индивиди, екипи и различни общности. Освен, че е обучител на коучове, Лин е живяла в 5 страни и работила в 15. Създала е и е провела множество работилници, екипни проекти, стратегически пленарни сесии и е консултирала множество организации в областта на здравеопазването, финансовите услуги, туризма, държавната администрация и мултикултурна интеграция. Тя има магистърска степен по обучение за възрастни и организационно развитие от Университета в Торонто, бакалавърска степен по социология и антропология от Университета в Колумбия и др. Лин е била и в борда на няколко неправителствени организации и е участвала в инициативи за социални промени. Страстта ѝ е да създава свят, където всички процъфтяват.

Коучинг работилница с Лин Скотницки, 03.03.2014

В продължение на близо три часа Лин ни потопи в магията на работилница за изграждане на изключителни и вдъхновяващи работни  взаимоотношения в среда на общност от хора, упражняващи обща професия. Накара ни да се почувстваме заредени с енергия и обновени в края на деня. Самата програма беше базирана на книгата на Питър Блок “Общността – структура за принадлежност”. Изграждането на общност включва увеличаване на свързаността, фокусиране на разговорите върху бъдещите възможности чрез въпроси, които отварят двери към бъдното.

Коучинг работилница с Лин Скотницки, 03.03.2014

Срещата беше истинско къкрещо гърне от споделяне и обмен на позитивна енергия, където всеки участник беше активен почти през цялото време, имаше възможност да слуша истински и съпреживява чутото с всеки един от колегите си в работната група и после по време на общите дискусии. Трите часа минаха неусетно с известна доза съжаление, че трябваше да приключи. Това даде ясен знак за нуждата от продължаващи срещи в коучинг общността, където споделянето добавя стойност за всеки един поотделно и за всички ни заедно като професионалисти в обща сфера на дейност. Много идеи се родиха по време на работилницата в резултат от вещото водене на Лин.

Коучинг работилница с Лин Скотницки, 03.03.2014

 

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA

ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA