Гости в студиото на „Още от деня“ са председателят на сдружение с нестопанска цел „АЙ СИ ЕФ България“ Кирил Калев и директорът по Комуникации Веслава Попова.

http://bnt.bg/part-of-show/sedmitsa-na-kouchinga

„Днес в цял свят вниманието на много публични институции са насочени към Международната седмица на коучинга, организирана от Международната коуч федерация – „АЙ СИ ЕФ“. Над 25 хил. души професионално се занимават с развитие на хора. Най-простото разбиране на тази малко сложна дума – „коучинг“, е партньорство. Ние сме професионални партньори за развитие. Разграничаваме се от думата „тренинг“, защото треньорът е обикновено човек, който дава нови знания, тренира определени неща, а ние не се занимаваме с тяхното придобиване, а сме тези хора, които са партньори в менталното развитие и целите на хората“, разказа Калев.

„Това, което правим в Международната седмица на коучинга от 18 до 26 май, е да можем да запознаем младите хора в България, предприемачите, студентите как може да използват този модерен инструмент – коучинга, за да могат да постигнат мечтите си“, заяви Попова.

„Темата тази година е „Твоята кариера – осъзнай силата си“, каза Калев.