Българи със световна награда за принос към коучинга и ICF

Професионалните коучове за изпълнителни директори Петър Горялов и Ирина Горялова от България бяха удостоени в лично качество с най-високото отличие в световната коучинг индустрия – Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President’s Award). Връчването ѝ от президента на ICF за 2011 г. Ед Модел и речите на Петър и Ирина изправиха на крака аудитория от над 1000 професионални коуча от пет континента по време на Световната годишна конференция на федерацията, която се състоя от 24 до 27 септември в Лас Вегас, щата Невада, САЩ.

Това е най-високото отличие за значим принос в коучинг индустрията, за него не се кандидатства и се дава за пета поредна година лично от президента на един коуч или организация, избирани от над 100 държави от 5 континента.

Присъждането на наградата на Петър Горялов и Ирина Горялова е прецедент, тъй като за първи път тя се връчва не на един коуч, а на двама, и то на семейство професионалисти. Ирина и Петър са и първите неанглоезични носители на отличието – досега с него са удостоявани двама британци, една американка и една австралийка. Първият награден за цялостен принос е сър Джон Уитмор от Великобритания, който пренася един от видовете коучинг от САЩ в Европа през 80-те години на миналия век.

Видео от церемонията по връчването на ICF President’s Award на Ирина Горялова и Петър Горялов:

 

Среща на членовете на ICF Bulgaria по повод на отличието:

Съобщение на ICF Global за медиите по повод ICF President’s Award

Медиите за ICF President’s Award

Използвайки повода на високото международно отличие, съоснователите на ICF Bulgaria организираха пресконференция от името на сдружението с цел да се вдигне разговора за коучинга и ролята на Международната коуч федерация и ICF Bulgaria за развитието на професионалния коучинг у нас и ефектът, който той може да има върху бизнеса, здравеопазването, образованието, държавния сектор в идните 10-20-30 и повече години.

ВСИЧКИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ICF BULGARIA

ВСИЧКИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ НА ICF BULGARIA